Verpleeghuis de Wilbert is een verzorgingstehuis voor ouderen die hulp nodig hebben bij dagelijkse taken. De Wilbert, gevestigd in Katwijk aan den Rijn, wordt omringd door veel groen. Dit biedt ons, als Binders, de gelegenheid om veel activiteiten met de ouderen te ondernemen. Zodat de bewoners er even op uit kunnen.

 

 Rolstoel wandelen 
 Iedere dinsdag- en donderdagmiddag
 gaat Binders met een paar dementerende
 bewoners gezellig een stukje lopen.
 Naast wat beweging levert dit een
 glimlach op het gezicht voor ze op. We
 lopen door het park, langs de dieren op de
 boederij, een ommetje. En bij mooi weer
 voeren we de eentjes of gaan we langs
 het theehuis tante Marijtje.

 


Bibliotheek runnen
Elke donderdagochtend runt Binders de Wilbert bibliotheek. Naast het gratis uitlenen van boeken, genieten we met de Wilbert ouderen en buurtbewoners van een lekker kopje koffie en een gezellig praatje.

Movie afternoon
 Op donderdagmiddag staat filmkijken centraal. Verschillende ouderen van verschillende afdelingen komen bij elkaar om te ontspannen. Oude en nieuwe films, cabaret of natuurfilms en zo af en toe een muziek dvd wordt afgespeeld. Hiervoor nuttigen we eerst met elkaar een kop koffie en praten we over van alles en nog wat. Om hierna te kunnen genieten in alle rust.

Koersbal
Donderdagochtend helpen we met het opzetten en begeleiden van de activiteit koersbal. Zo leggen we o.a. de mat en de ballen klaar en na afloop drinken we een kop thee of koffie. Tijdens en na de activiteit babbelen we lekker met de bewoners.

 

Hulp in de keuken
Maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag helpen we in de keuken. Zo maken we de keuken schoon, ruimen we de vaat in en uit, leggen we het bestek en de kopjes klaar zodat de ouderen kunnen aanschuiven. Zetten we de lekkere, warme maaltijd op de karren en als kers op de taart maken we een overheerlijke kop koffie.

 

 


 Afval prikken met een stok
 Iedere dinsdagochtend helpen we
 met de onderhoud van de
 Wilbert. Zo prikken we al het afval
 rondom de Wilbert en zorgen er
 zo voor dat o.a. de tuin netjes en
 schoon blijft.